Skupina BHM rozšiřuje
svoji divizi MedTech

5. 1. 2023

Skupina BHM úspěšně dokončila akvizici 100 % podílu ve společnosti FAMED Żywiec od fondu spravovaného společností EMSA Capital. FAMED Żywiec je polský výrobce nemocničního a operačního vybavení se zaměřením na operační stoly a nemocniční lůžka s více než 75 letou historií. FAMED je dobře znám vysokou kvalitou svých produktů a je aktivní ve více než 112 zemích světa.

Tato akvizice je součástí strategie skupiny BHM vybudovat silnou divizi MedTech, skládající se z nezávislých výrobců medicínských technologií v EU, která by zvýšila jejich výkonnost vytvářením úspor z rozsahu v rámci procesu globální konsolidace medicínských technologií. Mezi klíčové značky MedTech Group skupiny BHM patří již také ALVO Medical (polský výrobce nemocničních modulárních stavebních systémů, operačních stolů, integračních systémů OR a lékařského nábytku), BLOCK (český dodavatel komplexních řešení pro čisté prostory) a Köttermann (německý výrobce vysoce kvalitních laboratorních systémů). Společnosti MedTech Group generují konsolidované roční tržby ve výši 150 milionů eur.

BHM MedTech Group spravuje a udržuje dědictví a identitu jednotlivých značek a dále je rozvíjí pro zajištění udržitelné budoucnosti skupiny. Společnosti BHM MedTech Group jsou řízeny jako nezávislé entity, které sdílejí své odborné znalosti napříč celou skupinou, aby využily své silné stránky ke zvýšení své výkonnosti a tím si udržely dlouhodobou ziskovost a organický růst. BHM MedTech Group podporuje ziskový růst zajištěním investic do inovativních produktů, které zákazníkům nabízejí řešení s přidanou hodnotou, do optimalizace prodejní sítě i do nejmodernějších výrobních kapacit.

Během předchozí dekády se společnost FAMED úspěšně rozrostla na světovém trhu a platí za uznávaného polského výrobce s více než 300 zaměstnanci. FAMED Żywiec se stal globálním hráčem v oboru lékařského vybavení s renomovanou značkou ve více než 112 zemích světa. Společnost vyvinula a uvedla na trh produkty vysokého standardu, vyrobené způsobem šetrným k životnímu prostředí, což potvrdilo v roce 2019 ocenění Továrna roku v kategorii Green Factory v Polsku.

Creating value together

Sídlo

BHM group a.s.
Ovocný trh 1096/8
Staré Město
110 00, Praha 1